Buitenlandse kaas


Mont Vélan Reserva

Oude Zwitserse bergkaas

De Mont Vélan Reserva is 12 maanden gerijpt. Zijn broertje Mont Vélan is ‘slechts’ 6 maanden gerijpt. De Reserva heeft een krachtige smaak en is stevig. Een klein kristal in het zuivel in combinatie met de krachtige smaak, laat zien dat deze kaas een jaar heeft liggen rijpen.

Deze kaas dankt zijn naam aan de berg ‘Mont Vélan’ in de Zwitserse-Italiaanse Alpen. Het ingrediënt van deze heerlijke kaas is de Alpenmelk, afkomstig van de Swiss-Brown koeien. De melk van deze koeien heeft een mooi balans in vet- en eiwitsamenstelling.

 

Manchego

Rauwmelkse schapenkaas

De Manchego is een kaas gemaakt van rauwe schapenmelk, afkomstig uit de provincie La Mancha (Spanje), waar die ook de naam aan te danken heeft. Deze Manchego kaas heeft circa 12 maanden de tijd gehad om op smaak te komen en dat geeft hem een karakteristieke en volle smaak.

 

 


Grana Padano

Italiaanse kaas

Grana Padano is een harde kaas uit de Po-Vallei in Italië. De naam Grana Padano komt van de korrels van de gemalen kaas (Grana) en de Italiaanse benaming voor de Povlakte (Padano). De Grana Padano lijkt op een Parmezaanse Kaas, maar mag geen Parmezaanse kaas genoemd worden, want die mag alleen gemaakt worden in een beperkt gebied in de omgeving van Parma. Grana Padano is een magere kaas (30+) en wordt langzaam gerijpt. Een heerlijke kaas voor over je pasta.

Parmesan Reggiano

Parmezaanse Kaas

Parmesan Reggiano is een typisch Italiaanse kaas met een pikante en scherpe smaak. Gemaakt van rauwe koemelk.

De Parmesan is een kaas die perfect combineert met pasta gerechten. Rasp de Parmezaanse kaas over je spaghetti bolognese bijvoorbeeld of voeg hem toe aan je pastasalade. Een perfecte combinatie!


Camembert Saint Benoit

Romige Camembert witschimmel

De Camembert Saint Benoit is een romige, zachte kaas 45+. Deze kaas wordt gemaakt in Frankrijk, in de streek Orléans. De kaas werd van oorsprong gemaakt door monniken van de abdij van Fleury in Saint-Benoit-sur-Loire. De Camembert Saint Benoit heeft een gewassen korst. Hij wordt bij de rijping gezouten met een mengsel van zout en as, wat zorgt voor een bijzondere smaak.

Brie Fleur de Pré 60+

De romigste brie

Een zachte romige Franse brie. Het rijpen van de brie gebeurt op stro matjes en ze worden regelmatig bestrooid met een speciale schimmel; Penicillium camemberti. Deze brie is super populair dankzij de milde smaak en het romige karakter. Brie Fleur de Pré doet het altijd goed op een kaasplateau of lekker op een toastje of stokbroodje!


Brie Bieslook

Roombrie met bieslook

Een heerlijke smeuïge roombrie met bieslook. Als je deze toevoegt aan je borrelplank, heb je gegarandeerd succes! Heerlijk op een toastje bijvoorbeeld. En geschikt voor vegetariërs, want hij is bereid met vegetarisch stremsel.

Duo Brie Truffel

Brie met truffel!

Wat een heerlijke combinatie: Romige witte brie met zwarte truffel. De brie is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. In het midden van de brie zit een heerlijke crème van truffel. Een echte luxe genietkaas.