Weydeland kaas


Weydeland kaas is een Noord-Hollandse premium kwaliteitskaas. Wat deze kaas zo bijzonder maakt is haar onovertroffen smeuïgheid en verfijnde smaak. Weydeland Kaas is bereid met vegetarisch stremsel. Weydeland Kaas is een merk van Treur Kaas. Het ingrediënt hiervoor is de verse melk van onze Hollandse koeien die de basis vormt voor de zachte en romige smaak van Weydeland. Op ambachtelijke wijze en volgens traditioneel recept wordt Weydeland gemaakt door CONO Kaasmakers gelegen in de Midden-Beemster (Noord-Holland). Dit is de duurzaamste kaasmakerij van Nederland! Geheel klimaatneutraal en CO2 vrij wordt onze kaas door hen bereid. Deze kaas is lactosevrij !

 

Onze Weydeland kaas wordt bereid door CONO Kaasmakers uit de Midden-Beemster. Dit is een boerencoöperatie die samen met de boeren de lekkerste en eerlijkste kaas maken van de beste melk.

De Weydeland koeien lopen zodra het kan buiten in de weide (weidegang). Koeien die in de wei grazen vertonen meer natuurlijk gedrag, zitten lekkerder in hun vel en zijn daardoor gezonder. En dit proef je terug in de smeuïgheid van onze Weydeland kaas!

CONO kaasmakerij is in 2020 uitgeroepen tot meest duurzame kaasmakerij van Nederland. Het productieproces van CONO is klimaatneutraal. Dit houdt in dat melkwater zoveel mogelijk hergebruikt wordt en bij de aangesloten leden melkveehouders wordt opgewekte stroom afgenomen.


Weydeland 48+ Graskaas

Weydeland 48+ Graskaas is een bijzondere kaas die alleen verkrijgbaar is in de maanden mei en juni. Deze kaas is nog romiger en zachter dan je gewend bent van Weydeland Kaas.

 

 

 

Weydeland 48+ Jong

Weydeland 48+ Jong is op ambachtelijke wijze bereid van verse Hollandse melk. 4 weken heeft deze kaas in ons pakhuis liggen rijpen, waardoor een smeuïge kaas ontstaat die heerlijk romig van smaak is.

 

 

 


Weydeland 48+ Jong Belegen

Weydeland 48+ Jong Belegen dankt zijn smaak aan 8 weken rijping in ons geconditioneerde kaaspakhuis waar een constante luchtvochtigheid en temperatuur heerst. De kaas krijgt hier alle liefde en zorg die het nodig heeft om de romige smaak te ontwikkelen. Deze variant is zeer populair.

De Weydeland 48+ Belegen

De Weydeland 48+ Belegen kaas heeft er 4 maanden over gedaan om deze optimale smaak te ontwikkelen in ons pakhuis. Deze variant is stevig en vol van smaak. Een kaas met karakter, maar toch nog lekker romig van structuur.


Weydeland 48+ Extra Belegen

Voor de Weydeland 48+ Extra Belegen moet je even geduld hebben. 6 maanden rijping is nodig om deze volle en pittige smaak te ontwikkelen. In deze periode wordt de kaas met liefde behandeld. De kaas krijgt maar een dun korstje waardoor een extra intense smaak ontstaat. Dit proef je in deze Extra Belegen kaas bedoeld voor kenners. Lekker pittig!

Komijnekaas 48+ Jong

Komijnekaas 48+ Jong Belegen heeft circa 8 weken liggen rijpen. Dit zorgt voor een heerlijk zacht zuivel, maar wel met smaak. Bereid met verse Hollandse weidemelk. Deze kaas is goed te schaven, maar ook heerlijk als blokje op het kaasplateau.


Weydeland 35+ Graskaas

Deze Weydeland 35+ Graskaas is alleen verkrijgbaar in mei en juni. Nóg zachter en romiger dan de Weydeland 35+ Jong.

Weydeland 35+ Jong Belegen

Weydeland 35+ Jong Belegen heeft 8 weken gerijpt in ons kaaspakhuis. Deze romige, milde kaas bevat circa 35% minder vet dan de 48+ variant. Een heerlijke zachte kaas, bereid door CONO Kaasmakers uit de Midden-Beemster. De verse weidemelk van de Noord-Hollandse koeien is de basis voor een smeuïge kaas. Geniet van lekkere kaas met minder vet!


Weydeland 35+ Belegen

Weydeland 35+ Belegen is een heerlijke belegen kaas die 4 maanden heeft liggen rijpen in ons pakhuis. Deze variant is de meest populaire uit het Weydeland 35+ assortiment. De smaak is vol en pittig. Bedoeld voor diegenen die bewust leven en toch willen genieten van lekker eten.

Weydeland Flinck

Kaas met een speciale receptuur

Weydeland Flinck is een bijzondere oude kaas! De kaas is op ambachtelijke wijze bereid volgens speciaal recept en heeft een rijping achter de rug in ons pakhuis van circa 10 maanden. Deze kaas ligt in een speciale ruimte met een specifieke temperatuur en luchtvochtigheid te rijpen resulterende in een sublieme smaak. De kaas heeft kleine eiwitkristallen in het zuivel en haar smeuïgheid doet je verrassen.


Weydeland Rijck

Een prachtige brokkelkaas

Weydeland Rijck is een prachtige brokkelkaas! De kaas heeft een lange rijpingstijd achter de rug in het pakhuis. Daardoor is de kaas zeer rijp van smaak en brokkelt hij. De kleine rijpingskristallen die in de kaas zitten, knisperen in de mond. De Weydeland Rijck zit vol aroma’s en is karaktervol van smaak.

Weydeland Unieck

Een eye-catcher op het kaasplateau

Weydeland Unieck is een verdoorgerijpte brokkelkaas. Deze kaas heeft een bijzonder krachtig aroma en rijke rijpingskristallen in het zuivel. Haar smaak is Unieck en de kaas is nog bijzonder smeuïg voor haar leeftijd. Een echte eye-catcher om te zien en een ware smaakbeleving.