Schaap en geitenkaas


Chevretta geitenkaas

Chevretta is de lekkerste gangbare Hollandse geitenkaas. Dankzij een uitgebalanceerd voedingspatroon van speciale grassoorten, lijnzaad en stro is de melk altijd van constante hoge kwaliteit. Daardoor is Chevretta geitenkaas heel rijk van smaak en super smeuïg.

De naturel varianten van Chevretta geitenkaas worden bereid door kaasmaker Klaver Kaas in Winkel. Zij maken tijdens het bereidingsproces gebruik van microbieel stremsel in plaats van dierlijk stremsel. Dit betekent dat de naturel varianten van Chevretta geitenkaas vegetarische kazen zijn.

De kruidenvarianten worden gemaakt door zorgboerderij De Mèkkerstee uit Ouddorp.

Vervolgens wordt deze geitenkaas onder constante temperatuur en luchtvochigheid gerijpt in het pakhuis.


Chevretta Jong Belegen

Romige geitenkaas

De op 1 na jongste variant uit de Chevretta-reeks is de Chevretta Jong Belegen. Slechts 8 weken rijpingstijd is er nodig om tot deze smaak te komen. Dankzij de romige Hollandse geitenmelk als basis is deze geitenkaas mild, zacht en bijzonder romig van smaak!

 

 

Chevretta Italiaanse Kruiden

Geitenkaas met Italiaanse Kruiden

De Chevretta Italiaanse Kruiden is op ambachtelijke wijze bereid van verse Hollandse geitenmelk. 8 weken heeft deze kaas in het pakhuis liggen rijpen, waardoor een smeuïge kaas ontstaat die heerlijk romig van smaak is.

 

 

 


Twisca schapenkaas


Twisca is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas, rijk aan vitamines. Deze kaas dankt haar volle, romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.

De melk voor Twisca is afkomstig van schapenboerderij Westfriesedijk van Nico Verduin. Hij heeft ca. 700 Friese Melkschapen lopen, die gemiddeld 450 liter melk per jaar geven. In heel Nederland zijn er in totaal maar 7000 van deze schapen. Zijn schapen grazen op 70 hectare land. Dit grote natuurgebied heeft altijd onder invloed gestaan van zilte, waterrijke natuur. Hierdoor is het gras rijker van samenstelling en de melk veel smakelijker! Het voer voor de dieren wordt zelf verbouwd, waardoor ze garant kunnen staan voor de kwaliteit. Een extra inspanning die ze graag doen om hun visie voor dierenwelzijn en gezondheid te kunnen waarborgen!

Het bedrijf van Nico Verduin is uniek, omdat er het hele jaar door (iedere maand) lammetjes worden geboren. Het voordeel hiervan is dat hij jaarrond de beste melk kan leveren en dat proef je terug in deze heerlijke schapenkaas.


Twisca mild

Gezonde schapenkaas

Twisca is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas. Deze jonge variant heeft 8 weken liggen rijpen en dankt haar romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.

Twisca pikant

Belegen schapenkaas

Een langere rijping zorgt voor de typerende schapensmaak. Twisca Pikant dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm, maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide waar de melkschapen volop kunnen grazen.